Podcast om Guldalderen

https://politikenhistorie.dk/podcast/guldalderen/

Historikerne Anders Olling og Hans Erik Havsteen har lavet en podcast for Politiken Kongerækken om Guldalderen i samarbejde med SMK. Det er et helt fantastisk portræt af den tidsånd som Liselund Slotspark er rundet af på godt og ondt. En moderne historiefortælling – der også beskriver bøndernes slavelignende forhold og giver indsigt i et ekstremt voldeligt samfund. Guldaldermaleriets idylliske fremstilling af den ideale folkekultur, har en bagside.

“Perioden mellem Napoleonskrigene og 1864 skabte det Danmark, vi kender i dag. Her opstod ideen om en særlig dansk identitet, den grundtvigske folkelighed og oplysning fik luft under vingerne og tankerne om et folkestyre fik sit endelige gennembrud i 1848. Derfor er Guldalderen med sin kulturelle og kunstneriske vækkelse siden blevet glorificeret trods nød, social uro og blodige krige.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s